Zien schilderen, doet schilderen, een woordspeling op het bekende “zien eten, doet eten.”
Ons appartementencomplex wordt gedaan en dat zorgde ervoor dat ik nu ook in huis meer aanpak dan ik eerst van plan was. Mijn plan was om 2 kozijnen, waar ik zag dat het onderhoud van invloed was op binnen, te doen.

Nu ben ik begonnen met de muren op mijn slaapkamer, daar was iets wat ik al 6 jaar niet fijn vond. En dan ook maar gelijk de plafonds die vlekkerig waren opgeleverd.
Kozijnen en muren, dat lukte mij nog wel, met de nodige rustpauzes en niet te veel tegelijk doen. Plafonds, daar waagde ik mij niet aan.

 

Zien schilderen, doet schilderen

 

Soms heb je net een zetje nodig om iets te gaan doen dat je al langer wilde oppakken. Voor mij was dat het tegenvallende resultaat hoe bij mij de plafonds waren opgeleverd nadat ik die had laten doen. Daarbij was de muur met spachtelputz voorzien van een rand, wat niet het geval was bij de gladde muren. Ondanks dat het dezelfde kleur was, bleef ik dat zien. En ja, als je dan ook nog de ophangrails van de muur af hebt gehaald, zie je nog meer dingen. Toch heb ik er jaren niets aan gedaan.

En dan ineens gaat de knop om, is het genoeg geweest en ga ik aan de slag. Ja inderdaad, zelf doen, want ik kan het nu weer en ik had slechte ervaringen met anderen laten doen.
Voor ik was aangereden, was het schilderen van muren of kozijnen geen probleem. Nadat ik was aangereden was balans in mijn enkel een probleem. En een aantal jaren later ook de belastbaarheid van mijn arm na een tennis elleboog en golfersarm zowel links als rechts. Ik heb toen mensen gehad die mij wel zouden helpen met de plafonds, want omhoog kijken, balans bewaren en verven was te veel.
Het resultaat viel tegen, van een egaal plafond met kringen rond een uitlaat van de balansventilatie, had ik een gevlekt plafond. Beneden nog meer dan boven.

 

De omslag

 

Dat ik nu de stap neem om voor het eerst ook een plafond te doen, komt doordat ik niet meer bang ben dat ik het niet kan. En dan bedoel ik vooral of ik het lichamelijk vol kan houden.
Die angst is er niet meer nu ik zoveel sterker ben geworden. Alle beperkingen die ik had zijn opgelost doordat ik de onderliggende oorzaken heb aangepakt.
Dat was een opeenstapeling van 50 jaar emoties die er niet mochten zijn. Niet mogen huilen, niet laten zien dat ik boos was, enzovoort.

Het was geen gemakkelijke weg, maar wel een hele mooie weg. Ik heb veel geleerd over mijzelf en ben ik als mens gegroeid. Maar het heeft mij vooral heel veel vrijheid gegeven. Vrijheid om dingen te doen die ik leuk vind, want dat is klussen ook.

 

Wil jij ook meer zelf kunnen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Share This