Ze luisteren niet goed naar wat ik zeg. Dat was mijn ervaring met de meeste hulpverleners. Ik vertelde wat ik waarnam, pijn of bewegingen niet kunnen doen. Maar ik werd niet door iedereen even serieus genomen. Ik voelde mij niet gehoord en alleen staan.

 

Ze luisteren niet goed naar mijn verhaal

 

Er zijn behandelaars geweest die niet in de gaten hadden dat mijn linker kuit dikker bleef omdat de kuitspieren korter waren en dat daar ook mijn klachten vandaan kwamen. Zo kon ik bijvoorbeeld niet op mijn hurken zitten of knielen om iets onder uit een kast te halen.
Toch is dit met een heel simpele test achterhaald. Een arts vroeg mij om een stukje van zijn bureau af te staan. Ik moest toen mijn handen op de rand van het bureau plaatsen en naar voren leunen.

Ik ging naar huis met de naam van een fysiotherapeut en oefeningen.
Zij is van mening dat er een verband is hoe jij lichamelijk en psychisch in je vel zit. Is het een niet goed, is het ander ook niet goed. En ik heb hard gewerkt om weer goed te leren lopen en alle andere dingen, kracht en lenigheid werken elkaar nu eenmaal tegen.
Al snel was ik zover dat ik geen pijn meer had die door mijn hele lichaam trok en ik kon ook weer lopen zonder constant naar de grond te kijken. Hierdoor ging mijn tempo vanzelf ook weer omhoog.

 

De gevolgen van ze luisteren niet goed naar wat ik vertel

 

Ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten. Met als gevolg steeds meer medicijnen. En daardoor leverde ik na elke blessure of ziekte weer een stukje in. Dat zorgde ervoor dat ik het leven steeds minder leuk vond, want de dingen die ik leuk vond, kon ik niet meer doen.
Dat terwijl er wel volledig herstel was toegezegd.

De omslag kwam toen ik aan de slag ging met alles wat ik na mijn aanrijding ingeslikt had op te lossen. En ook wat ik al die jaren ervoor niet had geuit.
Nadat ik die emoties had weggewerkt, waren alle blokkades in mijn lichaam ook opgelost. Hierdoor kon ik vanaf de allereerste sessie al een verbetering merken. Inmiddels kan ik weer alles wat ik voor die tijd ook kon. En daarnaast ben ik van de medicijnen af gekomen, zelfs die ik al voor ik werd aangereden had.

 

 

Wanneer ga jij deze frustraties over niet gehoord worden oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt na je ongeluk? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Share This