Tuinieren gaat niet meer en dan moet je keuzes maken.
Toen ik hier kwam wonen, had ik voor buxus staan. Die was keurig bijgehouden en strak gesnoeid met er tussen een bodembedekker aan de ene kant en aan de kant van de foto lavendel en een border.
Er zat ook een vijver in en ook al zei de vorige bewonder dat hij de vissen meegenomen had, er was toch wat achter gebleven. En daar kon ik met plezier naar kijken. Maar die vijver was nog moeilijker om te onderhouden.
Doordat ik niet zonder pijn in de tuin kon werken en voor de vijver zorgen, heb ik een keuze gemaakt. Een keuze om de tuin onderhoudsarm te maken. Met een groene haag waar ik niets aan hoef te doen en wel wat planten, gekleurd grind is het niet grauw geworden.

 

Tuinieren gaat niet meer

 

Nadat ik was aangereden kon ik niet meer in de tuin werken. Want wat is nu een kwartier als je een tuin hebt? En de rest van de  dag met mijn voet omhoog van de pijn. Liever liggen dan zitten, omdat dat vermoeiender was. En pijn die mij misselijk maakte en doortrok naar mijn hoofd. Helder nadenken was dan ook een probleem.

Dat werd op een bepaald moment iets beter, minder pijn en wat langer aan de slag en minder lang “nagenieten”. Tenminste als ik een goede dag had.
Er waren ook dagen dat ik na 5 minuten de spullen weer opborg. Gewoon omdat ik een slechte dag had en het niet ging, ik niet kon bukken of knielen.

Pas toen ik er achter kwam wat de werkelijke redenen waren waardoor ik zei tuinieren gaat niet meer, kon ik het oplossen.
De reden was dat ik 50 jaar niet had laten zien hoe ik mij voelde en mijn emoties maar had ingeslikt. Ik was opgevoed met altijd decorum bewaren. Alle verdriet, boosheid, teleurstelling en angsten hadden zich opgeslagen in mijn lichaam. Hierdoor kon de energie niet vrij stromen. Dat zorgde voor allerlei blokkades die klachten veroorzaakten.

Toen ik alle emoties die ik ingeslikt had, ging oplossen, ging het al snel beter met mij. Ik kan nu wel de tuin doen als ik het van plan ben. Tenzij het weer niet meewerkt, daar heb ik geen invloed op.

 

Wil jij ook weer je tuin in?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Voel jij je machteloos en moedeloos na een ongeluk? Lees alle blogs over dit onderwerp.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Share This