Rouw na een ongeluk, vaak denken mensen dat gelijk aan een dodelijk ongeluk. Maar dat hoeft niet het geval te zijn, ook bij het verlies van gezondheid is er sprake van rouw.
Een ongeluk verwacht je niet, je bent er dus niet op voorbereid. Soms valt het mee, is er alleen materiële schade. Een andere keer is er wel letsel, maar herstel je snel en volledig. Maar het kan ook zijn dat je niet herstelt, dat je dingen die je eerst deed niet meer kunt doen. Dat je hierdoor je hobby’s op moet geven of mogelijk zelfs je werk kwijtraakt.

 

Was er bij jou sprake van rouw na een ongeluk?

 

Bij mij leek direct na de aanrijding dat er niet zo veel aan de hand was. Ook in het ziekenhuis was de verwachting volledig herstel.
Alleen bleek dat in de praktijk anders uit te pakken. Ik hield restklachten en na mijn scheiding kreeg ik steeds meer klachten en medicijnen.

Achteraf weet ik dat dit komt omdat ik nooit mocht huilen. Dus nadat ik was aangereden, slikte ik alles in, ik wist niet beter.
De meeste mensen hebben niet geleerd hoe met hun emoties en gevoelens om te gaan. Dan slik je het in en uit je het niet.
Ook je omgeving heeft dat niet geleerd, dus die weten niet wat ze moeten doen als jij je emoties na een ongeval wel uit.
En dat kan voor jou dan weer een reden zijn om dan maar weer je mond te houden.

Dit is een goede manier om steeds meer klachten te ontwikkelen, weet ik nu.
Toen ik alles wat ik in 50 jaar tijd had ingeslikt ging oplossen, verdwenen mijn klachten. Ik was na een jaar zelfs medicijn vrij. En ik doe weer wat ik eerst deed, ondanks dat ik in 12 jaar steeds meer klachten had gekregen.

Ik leer jou ook hoe je alle ingeslikte emoties kunt oplossen. Dat kan ook online als dat gemakkelijker is voor jou.
Maar als dat nog een stap te ver is, ga dan eens tekenen. Als je nergens zin in hebt, neem dan pastelkrijt of houtskool. Die kosten weinig energie. Het blad papier kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt.

 

Hoe ga jij om met de emoties na je ongeluk?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This