Praten en lopen, een combinatie die ik een aantal jaren niet kon doen. Ik moest nadenken hoe je goed loopt, je voet afwikkelt. Zodra ik ook maar even niet oplette, dan gingen mijn voeten slepen. Of als ik op een takje stapte, kon ik een week “nagenieten” dus keek ik zorgvuldig naar de grond. Mijn tempo lag niet hoog, voor mijn gevoel liep ik al snel te rennen. En als je zo op aan het letten bent, is een gezellig praatje er niet bij.

 

Praten en lopen tijdens netwerkwandelingen

 

Ja, je leest het goed, ik loop mee met netwerkwandelingen. En dan niet alleen door de stad, maar ook in de vrije natuur. De foto bij deze blog heb ik zelf in de Delftse natuur gemaakt.
Er is veel voor mij veranderd doordat ik in aanraking kwam met een techniek om de echte oorzaak van mijn klachten op te lossen. Ik was niet geboren met zulke grote problemen tijdens het lopen. Dat kwam nadat iemand de binnenbocht nam waar ik als fietsster zat. Een voet kwam klem te zitten tussen voorwiel en wegdek. Volledig herstel was er niet, ook al was dat wel gezegd.
Voor de aanrijding kon ik dagen lopen, kon ik om mij heen kijken, praten met de anderen. Die anderen hoefden ook niet op mij te wachten. Ik hoefde mij niet af te vragen of ik een goede dag zou hebben, zodat ik wat langer of meer zou kunnen lopen.

 

Weer kunnen praten en lopen

 

Ik ging een paar dagen na de eerste sessie op vakantie. Altijd spannend, zou ik goede dagen hebben en kunnen lopen of niet? Ik merkte het pas op het moment dat ik op weg ging, dus iets plannen was er niet bij.
In die tijd had ik wel een groot voordeel, ik was alleen, dus ik kon de dag voor niemand verpesten. Ik zou niemand teleurstellen omdat ik niet mee kon komen. En me dus ook niet schuldig hoeven te voelen naar de ander. Niemand die mij wat zou kunnen verwijten.

Deze vakantie bracht een heel bijzondere en mooie ervaring. Ik kon wat gemakkelijker lopen. En dat terwijl ik nog maar één sessie had gehad. Waarbij we het niet eens speciaal over de aanrijding hadden gehad.
Een paar sessies later merkte ik dat ik steeds beter kon lopen, mijn tempo ging omhoog, ik keek niet meer constant naar de grond. En wat ook heel fijn was, ik hoefde mij geen zorgen te maken of ik een goede of slechte dag zou hebben.
Niet alleen op het droge ging het lopen beter, ook met aqua-jogging ging het veel beter. Deed ik jaren mee zonder materialen, nu gebruik ik die weer en ben ik van de traagste de snelste. En dat is voor de Benjamin van de groep ook wat passender. Zeker ook omdat ik altijd veel heb gezwommen.

 

Wil jij ook kijken wat voor jou mogelijk is?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Voel jij je machteloos en moedeloos na een ongeluk? Lees alle blogs over dit onderwerp.

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Share This