Minder bagage meedragen, ik heb mijn rugzak echt een stuk lichter gemaakt. En dat is een enorme opluchting, want het leverde mij alleen maar gezondheidsvoordelen op.
Van steeds meer klachten & minder kunnen en meer medicijnen, naar geen klachten en geen medicijnen. Hierdoor kan ik weer wat ik vroeger leuk vond. Daardoor ben ik vrolijker, minder somber en lach ik vaker, iets wat ik al heel snel van mijn omgeving hoorde.
Ik heb heel veel opgeruimd, letterlijk en figuurlijk, en daarna de verstoringen door medicijngebruik opgelost. Dat had als gevolg dat er ook nog de nodige kilo’s af zijn gegaan.

 

Minder bagage met mij meedragen, want het was ongemerkt veel geworden

 

In 50 jaar tijd had ik heel erg veel dingen opgeslagen in mijn lichaam. Zaken die steeds zwaarder werden, waardoor ik in een spiraal omlaag terecht was gekomen.
Van sommige dingen denk je dat het iets is dat geen invloed meer kan hebben. Maar toen ik aan de slag ging, merkte ik dat dit wel het geval was.

Bijvoorbeeld toen ik in het ziekenhuis lag als kleuter omdat de amandelen geknipt moesten worden. Ik had mijn puzzel van Bor de Wolf (Fabeltjeskrant) mee en ’s nachts kwam er iemand van de verpleging op onze kamer om iets in te pakken. Vol trots wilde ik laten zien hoe goed en snel ik die puzzel kon maken. Maar dat mocht niet, want het was nacht.
Zo had ik als kind vaker de ervaring dat ik trots iets liet zien, maar dat de volwassenen dat afkapten. Want dat was niet wat ze gevraagd hadden of het was niet het juiste moment.

 

Na de aanrijding kwam er nog wat meer bij

 

Ook nadat ik was aangereden had ik dergelijke ervaringen. Er moest bijvoorbeeld een controle afspraak komen voor het gips. De afsprakenbalie stelde een tijd voor, die vond ik prima, maar niet degene die moest rijden. Aan de balie werd niet naar mijn reactie gekeken, want ik zat wat verder naar achter in een rolstoel. Er is alleen naar de opmerking van mijn begeleiding gekeken.

Eenmaal uit het gips bleef ik maar zeggen dat ik op een plek in mijn kuit snel kramp kreeg. Verschillende mensen hebben dat gehoord, maar er is niets aan gedaan. Nog geen maand nadat alles verzekeringstechnisch na 3,5 jaar was afgerond, kreeg ik exact op die plek een zweepslag. Door heel eenvoudig af te zetten om op te stappen met de fiets toen een verkeerslicht op groen sprong.

Dit zijn voorbeelden van het niet serieus nemen van mij als persoon. Dat ik niet gehoord werd, niet werd gekeken of er iets met die kuit kon zijn.
Als je dit herkent, dat je niet gehoord wordt, kan dat zich ophopen in je lichaam. Daardoor kun je juist extra klachten ontwikkelen, heb ik gemerkt.

 

De omslag kwam toen ik op zoek moest naar ander werk

 

En dan komt er een moment dat het leven je nogmaals pas op de plaats laat maken. Dat moment kwam voor mij op het moment dat ik mijn werk verloor. Er kwam iemand op mijn pad die opmerkte dat ik beter eerst kon zorgen dat ik minder bagage zou meedragen als ik van een nieuwe baan een succes wilde maken.
Want mijn collega’s hadden alles meegemaakt. De aanrijding, mijn scheiding en daarna de spiraal die naar beneden ging. Die kenden mij al 14 jaar, dat was veilig.
In een nieuwe werkkring zou dat heel anders kunnen zijn. Ook in hoe je met elkaar omgaat.

Wat een enorm verschil was dat. Al na de eerste keer merkte ik veranderingen op. En dat werd steeds meer.
Met aqua-joggen deed ik in het begin nog mee met materiaal in de handen, maar niet aan de voeten. Dat werd op een bepaald moment zonder materiaal. En ik kon dat na een goede maand weer gaan opbouwen. Toen we na ruim een half jaar iemand kregen als invaller die niet beter wist dan dat ik niet alles mee kon doen, was die zeer verrast. Ik deed alles mee met de anderen.
En niet alleen dat, doordat ik niet meer ziek was, kon ik zelfs weer wekelijks sporten.

 

Wil jij ook minder bagage met je meedragen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt na je ongeluk? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.

Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren hoe het nu is? Lees dan deze blogs.
Over het thema eigenliefde vind je hier de blogs.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This