Mijn droom is klachtenvrij zijn. Een wensdroom die ik had als ik weer een nieuwe blessure had. Of als ik alweer ziek was, ergens wat had met de keel, neus of oren. Vooral oorpijn die zo erg was dat ik met mijn hoofd tegen de muur wilde slaan om een andere pijn te voelen. Ik voelde me soms wanhopig van de pijn.

 

Mijn droom is klachtenvrij zijn

 

Wat als ik je nu vertel dat mijn droom is uitgekomen?
Dat ik in een jaar tijd alle klachten die ik had kwijt geraakt ben?
Klinkt je dat onwaarschijnlijk in de oren?

Toch is het waar. Ik kon het eerst zelf ook niet geloven.
Terwijl ik bij een psycholoog liep, had ik steeds meer klachten erbij gekregen. Dat die bijvoorbeeld opmerkte dat hij het niet vreemd vond dat ik mijn stem kwijt was, door de manier waarop ik mijn stem gebruikte.

Hoe kon het dat ik nu ineens steeds minder klachten kreeg? En in een hoog tempo ook, want wat ik in de 12 jaar na mijn aanrijding erbij had gekregen, was ik binnen 12 maanden kwijt.
Samen de rest van ongemakken die ik had gekregen als 50-jarige. Het leek wel alsof ik een verjongingskuur ondergaan had.

 

De echt oorzaak van de klachten aanpakken

 

Wat ik niet wist, was dat er achter alle lichamelijke klachten een andere oorzaak zat. En die oorzaak kon ik oplossen. Niet een of twee, maar allemaal. En hoe meer ik oploste, hoe meer ik weer kon en hoe minder ik last had van klachten.
Ergens kan ik zelfs zeggen dat ik nu meer kan dan net voor ik werd aangereden. Heel eenvoudig omdat er al verschillende lichamelijke klachten waren, die zijn ook weg.

Wat waren nu die oorzaken?
Dat was omdat ik geleerd had dat ik niet mocht huilen.
Of dat ik niet boos mocht zijn.
En dat als ik bang was, dat niet mocht laten zien.

Door nog een keer naar een situatie waarin ik boos was te gaan, kon ik het op te lossen. Zo waren er verschillende situaties waarbij ik mijn boosheid had ingeslikt.
Maar ook situaties waar ik diep weggestopt nog steeds verdrietig over was. Nog een keer dat verdriet voelen en het dan oplossen.
En het mooie was, dat dit ook andere dingen meetrok. Ik was bijvoorbeeld bang voor honden. Tegenwoordig hebben honden geen belangstelling voor mij. En vind ik het geen probleem om ze aan te halen, als dat mag van het baasje.

 

Maak jij jouw droom van klachtenvrij zijn waar?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Share This