Karin Kempel

Karin Kempel

Mijn naam is Karin Kempel, geboren in 1966. Op deze pagina vertel ik meer over mijn ervaringen waarom ik nu doe wat ik doe om jou te helpen dat je minder last ervaart van de gevolgen van je ongeluk.

Op mijn zestiende ben ik begonnen  met vrijwilligerswerk.
Ik zwom erg graag en ben zwemles gaan geven. Hierin heb ik meerdere diploma’s behaald. Hierdoor kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden.
Ik ben nu regelmatig als EHBO-ster / vrijwilligster te vinden bij evenementen in Didam.

Ik heb eerst voor de klas gestaan, na zeven jaar werd het de administratieve richting. En na ontslag door een fusie, ben ik deze kant uit gegaan.

In mijn vrije tijd kook en bak ik graag of ik ben creatief bezig.
En ga ik graag naar het strand om alles achter mij te laten. Daar maak ik graag foto’s, waarbij ik met het licht speel of weerspiegelingen.

Mijn metamorfose

Karin Kempel

Nadat ik was aangereden, herstelde ik niet helemaal. Ik kon niet lang lopen of zwemmen, slapen kon ik alleen met een kussentje onder mijn voet. Huishouden ging met de nodige pauzes en de tuin bijhouden ging helemaal niet. Nadat mijn relatie was verbroken, kwam ik in een neerwaartse spiraal. Ik kon door blessures regelmatig niet sporten en ik was vaak ziek en gebruikte dagelijks medicijnen voor chronische klachten.

Dat veranderde in een jaar tijd naar steeds minder klachten en zelfs geen medicijnen meer. Deze omslag heeft ook invloed op de rest van mijn leven: ik ben vrolijker, heb meer zelfvertrouwen en kan weer voluit sporten of zonder problemen een dag op stap gaan. Dat is iets wat ik iedereen gun.

Feedback van diverse mensen uit mijn omgeving:

“Als ik met jou praat, word ik rustig.”

“Jij oordeelt niet, dat vind ik fijn.”

“Ik ga graag met jou in gesprek, je straalt volledig zelfvertrouwen uit.”

“Toen ik bij jou wegging, liep ik zo licht als een vlindertje naar huis.”

“Ik was heel druk, maar toen jij binnenkwam, viel dat allemaal van mij af.”

Hierom ben ik degene die jou kan helpen

Karin Kempel

Ik vond de functies waarin ik echt contact kon maken met mensen het leukste om te doen. Dat gaf mij energie en mensen vertrouwen mij al snel, zoals in dit voorbeeld.
Er kwam een man aan de balie met ons programma met vragen over twee activiteiten. Terwijl we daarover spraken, zei mijn gevoel dat iets anders mogelijk ook wel interessant kon zijn. Toen kwam er een oorlogsverhaal uit en een half uur later ging meneer weg. Ik kreeg een hand van hem om mij te bedanken voor mijn luisterend oor.
Daarom ben ik met “Leeg je rugzak” begonnen en heb ik deze website “Minder klachten na een ongeluk.”

Wanneer jij op zoek bent naar iemand die kan luisteren en uit eigen ervaring weet wat je tegen kunt komen, dan heb je nu de juiste persoon gevonden.
Je hoort mij niet zeggen dat het gemakkelijk is en dat alles zo vanzelf gaat. Nee, je mag er zelf tijd en energie in steken. Ik ben er om jou te helpen als je vastloopt.

Wil jij dit ook en aan de slag gaan?

Heb jij behoefte om de spiraal omlaag te stoppen?
Durf jij het aan om aan jezelf te werken?