Je zelfvertrouwen groeit als je minder klachten hebt, dat is mijn ervaring. Wanneer jij meer zelfvertrouwen uitstraalt, reageert je omgeving daarop.
Een van de dingen waardoor je meer zelfvertrouwen uit kunt stralen, is als je lekker in je vel zit. Als je last hebt van restklachten na een ongeluk, zit je vaak minder lekker in je vel. Ik zat in elk geval niet lekker in mijn vel en dat straalde ik ook uit.

Op deze foto van september 2018 ben ik net een paar maanden ondernemer. Ik heb er zin in en ga ervoor.
Iets wat ik in 2016 absoluut niet dacht toen mensen zeiden dat ik voor mijzelf kon beginnen. Ik vond het eng, dacht dat ik niet goed genoeg was.

 

Je zelfvertrouwen groeit als je klachten oplost

 

Bij mijn ontslag zeiden veel mensen dat ik wel voor mijzelf kon beginnen in de administratie met mijn SPD-diploma.
Ik zag dat niet zitten, want wat als ik niet zou kunnen werken?
Elk jaar wel een paar keer een flinke verkoudheid, mijn stem kwijt, regelmatig een antibioticakuur.
Maar vooral klachten aan mijn spieren, dat begon nadat ik was aangereden. Mijn kuit, enkel en voet deden niet altijd wat ze eerst deden.
Later kwam daar een tennis elleboog en golfers arm bij, zowel links als rechts. Volgens de bedrijfsarts zou ik binnen enkele jaren arbeidsongeschikt zijn.

In mijn zoektocht naar een nieuwe functie, ontmoette ik al snel iemand die zei dat ik nog zoveel onverwerkte emoties met mij meedroeg. Dat die het succes van een nieuwe baan in de weg zouden staan.
Toen ik daarmee begon, ging er een heel nieuwe wereld voor mij open. Mijn klachten verdwenen, ik kon stoppen met alle medicijnen, en mijn omgeving zag mij weer lachen, vond mij vrolijker / minder somber. Daarnaast kon ik weer voluit sporten, werd ik fysiek veel sterker.

Daarna kwam het punt dat ik mijzelf niet meer als boekhoudster zag, maar als therapeut ben begonnen. Om anderen ook te laten ervaren dat minder klachten uitwerkt op je zelfvertrouwen.

 

 

Wil jij jouw zelfvertrouwen een boost geven?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren hoe het nu is? Lees dan deze blogs.
Over het thema eigenliefde vind je hier de blogs.

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Share This