Ik word niet oud, dat was juni 2009 toen deze foto werd gemaakt ook echt mijn overtuiging. Ik hoefde (en wilde vooral) niet ouder worden dan mijn vader en mijn oma, moeder en zoon zijn 62 en 61 jaar geworden.

Nadat ik was aangereden, bleef herstel uit. Lopen was niet meer vanzelfsprekend: nadenken bij elke stap en constant naar de grond kijken, bang om scheef te staan op een steentje of takje. Sporten, tuinieren en huishouden, het ging niet meer zoals het tot  22 juni 2004 ging. Heel frustrerend, want ik zou volledig herstellen was gezegd.

Telkens weer een nieuwe blessure of virusinfectie aan de luchtwegen. Niet meer terugkomen op het niveau van er net voor. Vooral omdat voor ik weer kon gaan sporten, het een maand duurde. Tegen de tijd dat ik bijna weer alles kon, kwam de volgende tegenslag al. Zo vond ik mijn leven echt niet leuk meer. Lekker sporten was er niet meer bij of onbezorgd een dagje weg gaan.

Inmiddels denk ik daar heel anders over. Want ik heb die spiraal kunnen stoppen en ombuigen. En niet alleen dat, ik voel mij 11 jaar later zelfs jonger, fitter en sterker dan in 2009.

 

Ik word niet oud, dacht ik lange tijd

 

Midden in mijn scheiding, zoekend naar woonruimte, was er in 2007 een expertiseonderzoek vanwege de verzekering. Er was een vermoeden van mogelijk een agressieve en grillige vorm van dystrofie in mijn linker voet.
Gelukkig werd er vastgesteld dat ik geen dystrofie had. Maar er werd wel een veel te hoge bloeddruk gemeten, wat normaal de bovendruk is, was mijn onderdruk.

Net nadat alles voor de verzekering was afgerond, kreeg ik in januari 2008 een zweepslag in mijn kuit. Precies op de plek waarvan ik telkens had gezegd dat die snel kramp gaf nadat ik was aangereden. Iets wat ik voor die tijd niet had.
Ik werd toen erg bang, dacht dat ik nu wel dystrofie zou kunnen krijgen. Gelukkig had ik een fijne fysiotherapeut die mijn voorgeschiedenis kende. Zij hield dat goed in de gaten en stelde mij gerust.

Hierna volgde tot en met de eerste helft van 2016 een aantal jaren van regelmatig blessures. Blessures die veel inspanning en tijd kostten om bovenop te komen. Niet alleen aan mijn voeten en enkels, maar ook aan mijn armen.
Daarnaast was ik, ondanks de griepprik, elk jaar wel een paar keer langdurig flink verkouden, had ik een keelontsteking of was ik mijn stem kwijt. Elke 12 – 18 maanden kwam er wel een antibiotica kuur aan te pas.
Van de sportarts moest ik aquajoggen, een super advies voor mij als zwemster. Maar van de KNO-arts mocht ik niet in een zwembad komen als ik verkouden was.

 

Het beeld “Ik word niet oud” veranderde onverwacht

 

Bovenop dat alles kwam mijn ontslag. Ik raakte nog meer in de put, want ik was bang dat ik mijn fijne thuis kwijt zou raken.
Maar ik kwam met iemand in aanraking die adviseerde om eerst eens alles wat ik met mij meedroeg op te ruimen. Alleen op die manier had ik kans om van een nieuwe functie een succes te maken.
Ik was best wel terughoudend of het zou werken.

Het bijzondere was dat ik gelijk verschil merkte. Ik kon gemakkelijker ademhalen en lopen. Ik kon steeds meer en meer, dat zorgde ervoor dat ik weer zin kreeg in het leven. Want al snel kon ik weer voluit sporten, een dagje op stap gaan zonder mij af te vragen of ik wel een goede dag had of niet.
Daarnaast kon ik alle medicijnen af gaan bouwen, de smeersels voor op de huid eerst zelf geprobeerd. Toen ik die niet meer nodig had, in overleg met en onder controle van de huisarts ook de bloeddrukmedicijnen kunnen afbouwen.

Wat was er nu aan de hand?
Ik had toen ik in het gips zat, net als mijn hele leven, niet kunnen uiten wat er was. Als kind al mocht ik niet boos zijn of huilen, want dan stelde ik mij aan.
Al die opgeslagen emoties hebben voor blokkades in mijn lichaam gezorgd. Door aan de gang te gaan met hoe ik mij voelde bij allerlei dingen, kon ik die blokkades afbreken en opruimen.
Gevolg is dat de energie weer vrijuit door mijn lichaam kan stromen. Dat zorgt er voor dat alles weer naar behoren functioneert.

 

Wil jij jouw leven ook veranderen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren hoe het nu is? Lees dan deze blogs.
Over het thema eigenliefde vind je hier de blogs.

Share This