Ik voel het echt, maar lang niet elke hulpverlener nam dat serieus. Wat wilde ik graag dat er echt naar mij geluisterd werd.
Als een arts zegt dat hij met steunzolen altijd goede resultaten bereikt en dat blijft uit, stap ik niet vrolijk lachend de spreekkamer in. Terwijl hij dat wel van mij verwachtte, want mensen die met kromme handen van de reuma in een rolstoel zaten, kwamen wel lachend binnen.
Enkele maanden later bleek wat er wel speelde, door een simpele test bij een andere arts en kwam ik bij een fysiotherapeute die de mens als geheel zag. Hierna was er een stijgende lijn.

 

Ik voel het echt

 

Vanaf dat ik was aangereden, had ik last van een plek in mijn kuit. Daar kreeg ik snel kramp, vooral als ik mijn been wat verder boog.
Regelmatig genoemd bij verschillende artsen, ook bij het drie uur durende expertise onderzoek.
Nog geen maand na de afronding van de verzekering, kreeg ik exact op die plek een zweepslag. Ik stapte alleen maar op toen een verkeerslicht op groen sprong.

Omdat er in de afrondingstijd sprake was van een mogelijke grillige en agressieve vorm van dystrofie, was ik bang. Bang dat ik nu wel dystrofie zou krijgen. Hoe zou ik het dan alleen redden, amper een half jaar gescheiden?
Gelukkig wist de fysiotherapeut dat en hield ze dit echt in de gaten en kon ze mij geruststellen. Zij had de uitspraak “Ik kan niet voelen wat jij voelt, dus je moet mij vertellen wat je voelt, zodat ik advies kan geven.”

Het is niet iedereen gegeven om zulke mensen te ontmoeten. Wanneer je mensen hebt die jou voor je gevoel niet echt serieus nemen, geeft dat een hoopt frustraties.
Die gevoelens van onmacht, verdriet, teleurstelling en boosheid, hopen zich op in je lichaam. Zo beland je in een neerwaartse spiraal.

Deze spiraal heb ik kunnen ombuigen toen ik dat stuk voor stuk uit mijn lichaam werkte.
De energie kon weer vrijuit stromen en ik kreeg de vrijheid terug om te doen wat ik leuk vind.

 

Wil jij de spiraal ook ombuigen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt na je ongeluk? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.

Share This