Ik verzet mij tegen de situatie, inmiddels kan ik schrijven ik verzette mij. Want ik accepteer het nu dat ik (nog heel zelden) een slechte dag heb.
Het begin van accepteren dat ik niet meer als kon als voor ik was aangereden, was mij niet meer verzetten. Dus niet meer boos worden als iets niet ging, of teleurgesteld zijn. Dat zorgde al voor meer rust en ontspanning en daardoor voor meer kunnen doen.

Pas toen ik echt aan de slag ging om de onderliggende oorzaak van alle klachten op te lossen, kon ik steeds meer en nu kan ik weer alles doen.

 

Ik verzet mij tegen de situatie

 

Als je hoort dat alles weer helemaal zal herstellen, verwacht ik dat. Jij hebt die verwachting misschien ook wel.
Of als je gehoord hebt dat je dingen niet meer kunt doen, wil je het nog niet accepteren.

Ik heb geleerd dat het verzetten niets oplevert. Alle boosheid, al het verdriet, elke teleurstelling, het kostte mij alleen maar energie. Met als gevolg dat ik nog meer pijn had en nog minder kon, soms ook uitgeput was.

Een begin van de oplossing om minder last van mijn klachten te hebben, was mij er bij neerleggen, accepteren dat ik sommige dingen niet meer kon doen.
Na mijn scheiding kreeg ik ook wel rust doordat ik het gevoel had dat ik niemand teleurstelde als ik iets niet kon.
Ik merkte daardoor al heel snel dat ik meer kon, want ik had geen last meer van de spanning. De hoofdpijn bij het opstaan als er een dagje weg in de planning stond. Want dat was de vorige keer niet goed gegaan, dus het moest nu wel goed gaan.

Als ik op stap ging en ik merkte dat ik toch een slechte dag had, bleef ik gewoon langer ergens zitten. Met een boekje amuseerde ik mij wel.

 

Na acceptatie komt het oplossen

 

Toen ik de kans kreeg om echt aan de slag te gaan met het oplossen van alle ballast, veranderde mijn wereld. Ik kon steeds meer en uiteindelijk kon ik ook mijn medicijnen laten staan.
Nu heb ik in principe geen slechte dag. In de tuin werken kan veranderen als het toch regenweer is. Dat geldt ook voor een dagje weg, of als de treinen niet rijden.

Wat ik heb gedaan is alle ingeslikte boosheid, verdriet, frustraties en pijn oplossen. Dat heb ik gedaan door te voelen wat mijn lichaam mij vertelde, waar ik pijn had.
Door dat stuk voor stuk op te lossen, kon ik stap voor stap meer.
Dat is zo mooi om mee te maken. Van de sombere vrouw die vaak ziek was en regelmatig last had van blessures, is niets meer over. Ik kan nu alles weer, zonder dat ik last heb van blessures en ziek ben ik ook niet meer geweest.

Ik gun dat ook aan anderen, dus daarom heb ik geleerd hoe ik andere vrouwen kan helpen die een ongeluk hebben gehad. Omdat ik online werk, hoeft de afstand geen belemmering te zijn.

 

Wanneer stop jij met verzet tegen de situatie en ga je het oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren hoe het nu is? Lees dan deze blogs.
Over het thema eigenliefde vind je hier de blogs.

Share This