Ik kies voor mijzelf, iets wat niet zo vanzelfsprekend is. Want ik had geleerd dat ik altijd rekening moest houden met anderen. Dat ik mijzelf diende aan te passen aan de wensen en verwachtingen en plannen van andere mensen.

Op deze foto uit september 2019 staat daarom een heel andere vrouw dan op de foto uit mei 2010 bij mijn vorige blog met de titel “Ik moet mij aanpassen, dacht ik.” In gewicht, letterlijk en figuurlijk, maar vooral ook in zelfvertrouwen.

 

Ik kies voor mijzelf en word daar steeds beter in

 

Ook hier gaat de uitdrukking op dat iets nieuws leren gemakkelijker is dan iets afleren.
Zeker, ik let nu veel meer op de signalen die mijn lichaam mij geeft. Daardoor word ik niet meer wakker met enorme hoofdpijn, want zo’n luide boodschap is niet meer nodig.
Toch krijg ik nog steeds af en toe een signaal dat ik het bijvoorbeeld wat rustiger aan mag doen. Hier geef ik dan nu lekker aan toe.

Wat ik nu vooral doe, is kijken of iets goed is voor mij. Wat levert het mij op?
Niet eerst kijken of het goed is voor de ander en niet eens kijken of het goed is voor mij. Dat is best wennen als je je hele leven geleerd hebt dat jij je moet aanpassen.
Ik stap soms nog in een valkuil om meer rekening te houden met een ander dan goed is voor mijzelf. Er is nu wel een groot verschil met vroeger, ik merk het nu eerder op, zodat ik er wat mee kan doen.

 

Ik heb meer zelfvertrouwen

 

Een van de redenen waardoor ik nu voor mijzelf kan kiezen, is dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen.
Ik durf nu bijvoorbeeld “nee” te zeggen. Soms zeg ik eerst dat ik er even over nadenk. Zo heb ik de kans om te kijken of het wel goed is. Impulsief ergens op reageren is nog altijd niet slim, dan is de kans om in mijn valkuil te stappen groter.

De reden dat ik nu meer zelfvertrouwen heb, is dat ik de belemmerende gedachtes en overtuigingen heb opgelost. Als je iets maar vaak genoeg hoort, dan ga je geloven dat het waar is. Dus ik heb niet alleen alle ingeslikte verdriet, boosheid, pijn en teleurstellingen verwijderd uit mijn lichaam, ook dit.
Het werkt op dezelfde manier als met de opgeslagen emoties. Daarnaast is het effect ook hetzelfde, de blokkades in je lichaam nemen af. De energie kan beter door je lichaam stromen, hierdoor nemen klachten af.

Door het oplossen van alle blokkades in mijn lichaam verdwenen mijn klachten. Sterker nog, kan ik weer van alles doen wat ik jarenlang niet kon doen.
Hierdoor kreeg ik ook weer mijn zelfvertrouwen terug. Dat is iets wat ik kan gebruiken om mijn grenzen te bewaken, om niet altijd “ja te zeggen. Zo lukt het steeds beter om te zeggen “Ik kies voor mijzelf.”

 

Wanneer zeg jij “Ik kies voor mijzelf?”

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Vind je het moeilijk om jezelf te accepteren hoe het nu is? Lees dan deze blogs.
Over het thema eigenliefde vind je hier de blogs.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This