De straf is te laag, vond ik van de nog geen € 200,00 boete die degene die mij aangereden had kreeg. Want ik had nog steeds klachten, ik kon niet sporten, in en om het huis dingen doen, kon niet goed in bed liggen. Voor mijn gevoel had ik levenslang gekregen en hij kwam er zo vanaf.
In mijn ogen was dat onrechtvaardig, oneerlijk en was ik boos, verdrietig en teleurgesteld.

Wat ik nog meer vervelend vond, was dat de gehele afwikkeling verzekeringstechnisch zo lang duurde. In totaal duurde dat 3,5 jaar en telkens weer was er iets dat mijn aandacht vroeg.
Voor het expertise onderzoek was ik een hele dag weg, het onderzoek duurde 3 uur. Maar uiteindelijk waren alle verschillen binnen de marges. Er werd toen wel ontdekt dat mijn bloeddruk veel te hoog was. Niet zo vreemd omdat ik ook veel stress had door mijn scheiding die toen speelde. En ik hoorde dat op de foto niet te zien was dat mijn enkel gebroken was geweest. Terwijl dat wel gezegd werd in het ziekenhuis.

 

De straf is te laag, het is niet eerlijk

 

Dat waren vooral mijn gedachtes. Deze weerstand en boosheid hielpen mij natuurlijk niet verder.
Ook niet de teleurstelling dat er geen echte verschillen waren tussen beide benen. Of dat er ook nu weer niets gedaan werd met mijn opmerking dat ik last had van kramp op een plek in mijn kuit als ik mijn been verder boog dan een rechte hoek.

Bijzonder was dat ik een rekening kreeg van het ziekenhuis voor de röntgenfoto. Pas nadat alles was afgerond, gelukkig was mijn eigen risico al opgebruikt, dus ik hoefde niet te betalen.
En nog zoiets, ik kreeg een zweepslag precies op die plek waar ik zo snel kramp kreeg. Dat bleef daarna een gevoelige plek.
Dat was toen voor mij reden om weer boos en opstandig te worden. Die rekening was niet voor mij, maar voor de tegenpartij. En zie je wel, er was echt wel wat aan de hand met mijn kuit. Ze hadden niet naar mij geluisterd!

Pas op het moment dat ik aan de slag ging met alles wat ik niet eerlijk vond, waarover ik boos was, namen mijn klachten af. Niet alleen die onderwerpen, maar ook alle andere emoties rond de aanrijding en wat er verder gebeurde, kwamen aan bod.
En vanaf de eerste keer namen mijn klachten af. Na een paar keer kon ik al beter meekomen met sporten. Na een half jaar was er een invaller, die we eerst altijd hadden. Die wist niet wat hij zag toen hij zag wat ik allemaal weer kon.

 

 

Hoe ga jij om met je gevoelens over een te lage straf?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt na je ongeluk? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Wil jij alle blogs over het onderwerp depressief na een ongeluk lezen? Klik dan hier.
Heb jij last van somberheid, op de andere website heb ik algemene blogs over dit thema geschreven.

Share This