Ik durf niets te zeggen, is dat herkenbaar voor jou?

Wat kan er gebeuren als je wel iets vertelt? Eigenlijk niet zo heel erg veel toch?
Maar toch is de drempel om te vertellen wat je echt diep van binnen voelt nadat je bent aangereden groot.

 

Ik durf niets te zeggen, omdat ….

 

Waarom durf je dat niet?

  • Heb je niet geleerd om te zeggen wat je voelt of bezig houdt?
  • Ben je soms bang voor wat anderen ervan vinden?
  • Heb je gemerkt dat ze met ongevraagde adviezen komen?
  • Luisteren ze niet naar wat je zegt en heb je het daarom maar opgegeven?
  • Is het omdat we geleerd hebben altijd “goed” te zeggen op de vraag hoe het met je gaat?

Voor mij speelden 3 van de 5 redenen die hier boven staan, misschien heb jij nog wel een andere reden.

Ik zei soms wel hoe het echt ging. Oeps, dat was iets wat de vraagsteller niet had verwacht. Die wist zich dan geen houding te geven, wist niet wat te zeggen.
Maar ja, als je wat zegt en er komt geen reactie, dan houd ik na een tijdje wel mijn mond. Ook als het gaat om mensen in mijn directe omgeving.

 

De gevolgen van niets zeggen

 

Ik kreeg steeds meer klachten, terwijl er geen aanwijsbare oorzaak voor was. Maar inmiddels weet ik dat dit kwam doordat ik niet vertelde waar ik boos, bang of verdrietig over was.

Er zijn verschillende manieren om toch wat te zeggen.
Dat kan door bijvoorbeeld te gaan tekenen en schilderen, creatief bezig zijn. Daarom is er een gratis E-book dat je aan kunt vragen. Hierin staat achtergrond informatie en er staan tips in hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Het proces is belangrijker dan het resultaat.
Een andere techniek leer ik je tijdens sessies waarbij we alles wat je hebt opgeslagen gaan verwijderen. En ik weet uit ervaring dat het verwijderen veel sneller gaat dan het opbouwen van alles wat je belemmert.

Het resultaat van het oplossen van de ingeslikte emoties is dat ik nu weer alles kan van voor dat ik werd aangereden. En ook vage klachten als “allergisch voor stoffen en gassen in de lucht” en enorme last tijdens de menstruatie zijn ook verdwenen. Ik ben zelfs zonder problemen gestopt met de pil en gelijk door de overgang gegaan zonder klachten die ik van anderen hoor.
Het creatief bezig zijn pas ik toe als er iets is en ik er niet met anderen over kan praten. Dan gebruik ik lekker veel water en mijn vingers.

 

Wil jij alles wat je niet durfde te zeggen opruimen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt na je ongeluk? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This