De betekenis is schoonheid, in meerdere opzichten.
Want in de brugklas ontdekte ik dat mijn voornaam Karin van Catharina afkomt en dat betekent schoonheid.
Nadat ik de omslagfoto op Facebook had aangepast naar een rododendron, ging ik op zoek naar de betekenis van die bloem. Tot mijn verrassing was ook hier de betekenis schoonheid.

Ik zag vanaf 2007 steeds minder de schoonheid van dingen, tegenwoordig kan ik weer volop genieten van de dingen om mij heen. Of het nu iets kleins is of iets groots.

 

De betekenis is schoonheid

 

Schoonheid zien van de bloemen tijdens een wandeling. Zoals hier bijvoorbeeld in Haarlem, waar we de rododendrons bekeken. En waar ik een bloem in mijn haar kreeg van een andere wandelaarster. Schoonheid in meervoud, want het was schitterend zomer weer, een onverwachte boottocht, leuk gezelschap en mooie herinneringen en foto’s.

Hoe anders was dat een paar jaar eerder.
Toen zou ik er niet aan gedacht hebben om te gaan wandelen met een groep. Zelfs als het vanuit anderen zou komen, die ik al jaren kende, als groepsuitje absoluut niet! Ik zou er alles aan gedaan hebben om niet mee te moeten.

Hoe anders was dat in de zomer van 2017. Ik kwam een netwerkwandeling tegen op LinkedIn en ik moest vanwege mijn WW-uitkering solliciteren, netwerkgesprekken zijn sollicitatieactiviteiten. Dus ik wilde wel een keer meelopen, maar dat smaakte naar meer. Ik heb tot de groep ophield te bestaan vaker meegewandeld.
Waarom ik vaker meeliep? In de eerste plaats omdat ik het kon, want ik was er inmiddels achter dat ik gewoon met een groep kon lopen, zonder bang te zijn dat het te veel was. Daarnaast was het super gezellig om met een stel vrouwen die ook op zoek waren naar een baan te praten over onze ervaringen. We hebben heel wat af gelachen, maar ook serieuze gesprekken gevoerd. En deze wandelingen lieten ons stadsschoon zien in de vorm van historie en cultuur, maar ook natuurschoon, dus ook weer schoonheid.

 

De omslag van “echt niet!” naar “wanneer gaan we weer?”

 

De omslag die ik heb bereikt komt doordat ik een neerwaartse spiraal waarin ik zat na mijn aanrijding heb omgebogen.
In het begin was er nog hoop op volledig herstel, dat was immers gezegd toen ik uit het gips kwam.
Maar dat bleef uit, ik kon veel dingen niet meer die ik eerst wel kon. Lopen, sporten, tuinieren en het huishouden, alles ging met mondjesmaat en op sommige dagen helemaal niet. Als ik het toch probeerde, omdat ik vond dat er iets af moest, dan kon ik echt de rest van de dag “nagenieten.” Dat wilde zeggen dat ik met mijn been omhoog op de bank zat of lag. Er pijn vanuit mijn voet tot in mijn hoofd trok, niet helder kunnen denken en misselijk van de pijn.

En toen kwam ik iemand tegen die zei dat ik eerst eens aan mijzelf mocht werken voor ik in een andere baan begon.
Het bleek dat ik in 50 jaar tijd heel erg veel emoties ingeslikt had. Daar gingen we mee aan de slag.
Ik wist niet wat mij overkwam. Al na de eerste keer merkte ik dat ik minder klachten had. Een jaar later kon ik alles weer doen wat ik leuk vond en was ik van mijn medicijnen af. Smeersels voor op de huid eerst zelf gekeken, andere medicijnen in overleg met de huisarts.
Zo leuk waren alle complimenten die ik kreeg nu ik weer mee kon met sporten, dat ik vrolijker was, weer lachte en minder depressief overkwam.

 

Wil jij ook weer de schoonheid van dingen gaan zien?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This