Een kwartiertje tuinieren, dag bankzaken en dan toch het liefst met mijn voeten omhoog. Maar nog veel liever liggen, want zo zitten is erg inspannend. Ondertussen trok de pijn vanuit mijn voet door mijn hele lichaam tot in mijn hoofd. Daarbij werd ik misselijk van de pijn en kreeg ik hoofdpijn en kon ik niet meer helder denken.
Er was na een aantal jaren wel een verbetering, dat was na mijn scheiding en omdat ik van een psycholoog geleerd had mij beter te ontspannen. Hierdoor had ik minder last van spanningen, maar de spiraal naar beneden ging nog wel door. Daardoor kon ik wat langer in de tuin werken. Maar toch waren er slechte dagen, dat ik na 5 minuten alles weer opborg. En dan zat en lag ik de rest van de dag op de bank.

In de neerwaartse spiraal waarin ik zat, kreeg ik naast de problemen met mijn been door een aanrijding ook last van mijn armen. Door een verkeerde werkhouding, had ik zowel links als rechts een tenniselleboog en een golfers arm.
Toen was het genoeg, de vijver die er was toen ik in dit huis kon ik niet meer onderhouden. Hoe graag ik naar de vissen keek, ik kon het water niet op peil houden. De buxus voor kon ik niet snoeien, die er dan ook gelijk uit.
Het was een verandering van mijn tuin, zodat ik die zelf bij kon houden.

 

Een kwartiertje tuinieren, dag bankzaken omkeren

 

Na mijn ontslag, kwam ik in aanraking met iemand die aan de slag ging met de werkelijke redenen waardoor ik steeds meer klachten en medicijnen kreeg.
Die reden was dat ik alles wat ik niet had mogen zeggen en laten zien, had opgeslagen in mijn lichaam. Die onverwerkte emoties hadden ervoor gezorgd dat ik allerlei blokkades in mijn lichaam had. Dat uitte zich in steeds meer klachten.

Ik mocht als kind, maar ook als volwassene, van mijn ouders niet huilen. Ook niet bij de begrafenis van mijn vader had ik decorum moeten bewaren.
Dat ik ergens boos over was, moest ik inslikken, want ik moest rekening houden met ….
Wanneer ik teleurgesteld was, moest ik mij niet aanstellen, werd er gezegd.

Toch was ik eerst heel erg sceptisch. Want al die jaren bij de psycholoog, hadden toch voor meer klachten gezorgd?
Na de eerste keer was ik al om, want ik merkte toen al verschil. Daarvan heb ik gelijk gemak van gehad. Vrijdag de eerste sessie en maandag op vakantie. Tijdens die vakantie kon ik al makkelijker lopen.

Een al snel kon ik gemakkelijker ademhalen, want ik ademde niet meer constant door mijn mond. Dat was erg vermoeiend, maar nu mijn neus niet meer constant verstopt was, hoefde dat niet meer.
Na beter lopen, kon ik na een paar weken ook andere spieren zonder problemen gebruiken.

En dat alleen door aan de slag te gaan met alle emoties die ik niet geuit had.
Het was geen gemakkelijke weg, maar wel een die de moeite waard was. Ik kan nu bijna meer dan voor ik aangereden was.

 

Wil jij deze verdeling ook veranderen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb je last van pijn na het ongeluk? Lees dan hier hoe het mijn leven beïnvloed heeft.

Hier vind je al mijn blogs over het thema emoties uiten na een ongeluk.
Of wil je algemene blogs lezen over het uiten van gevoelens?

Share This